дом Култура Най-величественият символ на Шумен – „Създателите на българската държава“, навърши 36 години

Най-величественият символ на Шумен – „Създателите на българската държава“, навърши 36 години

0
ДЯЛ

Най-големият монумент, изграден в чест на създаването на българската държава, навърши 36 години. В рамките на 12 месеца той е бил посетен от почти 240 000 туристи, 53 000 от които са чужденци. Паметникът, разположен на 500 м надморска височина в Шуменското плато е включен в 100-те туристически обекти с национално значение.
36-годишнината от откриването на най-величествения символ на Шумен бе отбелязана на специално тържество. Честването бе организирано от общинско предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции. Гости на събитието бяха заместник областният управител Ширин Вели,  кметът на община Шумен Любомир Христов, както и двама бивши директори на паметника Димо Димов и Васил Димов.
Честването започна с откриване на нова паметна плоча с имената на създателите на монумента.
Представена беше интерактивна картичка на Паметник „Създатели на българската държава“, дело на създателите на платформата „I walk“ Димитър Игнатов и неговия екип. Картичката ще се раздава безплатно на всеки посетител на монумента до края на годината. Чрез нея и специално мобилно приложение паметник „Създатели на българската държава“ може да се разгледа като „на живо“.
С интерактивната картичка паметникът е сред десетте най-добри в категорията „Иновация“ в Годишни награди в туризма 2017 г. на Министерството на туризма.  Гласуването вече е започнало, като крайният срок, до който може да се даде вот е 10 декември на сайта на министерството.
http://tourismawards.bg/cat/inovacii/
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУвеличиха цената за депониране на смет в депото край „Дивдядово“
Следваща статияЕС вдигна мерника на дюнера, бил вреден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here