дом Общество Над 5,7 млн. лв. е привлякла община Велики Преслав от еврофондове

Над 5,7 млн. лв. е привлякла община Велики Преслав от еврофондове

0
ДЯЛ

5 711 857 лв. безвъзмездно финансиране по европейски проекти е привлякла Община Велики Преслав през програмния период 2014-2020 г. Сключените договори по различни оперативни програми са 30, а бенефициентите – 19.
Общинската администрация на Велики Преслав е спечелили 12 проекта, повечето от които са в социалната сфера. В процес на реализация е проектът „Разкриване на социални услуги Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Център за обществена подкрепа в гр. Велики Преслав” който е на стойност 1 178 863 лв. Енергийната ефективност на общински административни сгради ще бъде подобрена с мерки за 482 200 лв. Детска градина „Снежанка” ще бъде обновена по проект за 475 256 лв., а за спортна площадка в кв. 97 са защитени 97 760 лв. В процес на реализация са и три проекта за предоставяне на патронажна грижа в община Велики Преслав.
Работата по пет социални проекта вече е приключила. Създадени са четири центъра: за обществена подкрепа и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства Велики Преслав на стойност 746 500 лв., за грижа за лица с умствена изостаналост в село Имренчево на стойност 582 951 лв., както и Център за почасови интегрирани социални услуги във Велики Преслав на стойност 498 399 лв. Осъществени са и два проекта за осигуряване на топъл обяд на обща стойност 166 630 лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетири каруци, моторен трион и дърва за огрев задържаха горските за седмица
Следваща статияАпаш задигна цигари от селски магазин, шуменец краде ток

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here