дом Общество Над 550 хранителни пакета получиха нуждаещи се за Великден

Над 550 хранителни пакета получиха нуждаещи се за Великден

0
ДЯЛ

Над 550 възрастни, самотно живеещи и социално слаби хора получиха хранителни пакети от благотворителната акция „Купи и сподели“ в Шумен, Варна и Търговище. От името на организаторите общественият посредник на Община Шумен Иван Капралов благодари на всички дарители и всеотдайните доброволци от Организацията на българските скаути. Благотворителната акция „Купи и сподели“ е част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова – „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.
Организаторите обобщават, че от събраните през тази година трайни хранителни продукти са съставени пакети, които подпомагат нуждаещи се хора по повод големия християнски празник Великден. Днес към Кризисния център на Община Шумен са насочени 37 пакета, а към малките населени места пътуват други 42 пакета по линия на Центъра за обществена подкрепа. Други 150 броя се разпределят по линия на Съюза на пенсионерите в Шумен, а с 30 броя са надарени членовете на Съюза на вдовиците и вдовците. Хранителни продукти получиха и всички членове на Съюза на ветераните от войните и социално слаби хора по списък на обществения посредник. За всички 60 възрастни и самотни хора от квартал „Макак“ са предоставени продукти след активната подкрепа на кварталния съвет и настоятелството на Народно читалище „Просвета – 1926“. За първи път в това издание на благотворителната акция са събрани храни за общо 160 човека на територията на варненския квартал „Владислав Варненчик“, а към този момент се обработват и дарените продукти за пенсионерските клубове в Търговище.
Припомняме, че благотворителната акция „Купи и сподели“ през тази година се разви в 13 обекта на шуменската верига хранителни магазини BulMag. Част от шуменския бизнес – „Фикосота“, „Телепол“ и „Херти“ подкрепиха ресурсно осъществяването на кампанията. В нея се включиха над 50 деца, членове на Организацията на българските скаути. „Изключително сме благодарни на скаутите, които спомогнаха за бързото препълване на нашите специални колички и предадоха различно настроение на акцията“, сподели общественият посредник Иван Капралов и пожела светли празници за всички.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Ешреф Реджеб зарадва малки и големи с козунаци за Великден
Следваща статияПравителството предостави държавен имот на Община Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here