дом Общество Над 500 000 души са просрочили сметки за ток през 2018-та

Над 500 000 души са просрочили сметки за ток през 2018-та

0
ДЯЛ

Общо 528 000 клиенти са получили електронно съобщение за просрочени задължения от ЕНЕРГО-ПРО през 2018 година. Това е 60% от клиентите със забавени сметки, съобщиха от Енергоразпределителното дружество.
С 9% се е увеличил през изминалата 2018 година делът на клиентите, уведомени от ЕНЕРГО-ПРО за просрочени задължения с SMS или имейл съобщение. Клиентите предпочитат този начин на уведомяване като по-ефективен за комуникация, вместо изпращането на писмо на адрес за кореспонденция. Така те бързо и удобно биват информирани за закъсняло плащане и могат своевременно да реагират, в случай че са се забавили или са пропуснали да платят сметките си в срок.
Услугата „Уведомяване за просрочени задължения“ чрез SMS или имейл е напълно безплатна и цели да предотврати прекъсване на електрозахранването и последващо заплащане на такса за повторно включване.
Всеки, който желае да получава известия чрез SMS или имейл, може да актуализира клиентските си данни за връзка с ЕНЕРГО-ПРО на интернет адрес https://update.energo-pro.bg/, достъпен и чрез банер на началната интернет страница на компанията.
Също от началната страница клиентите имат възможността да направят онлайн справка за консумираната от тях електроенергия за три години назад. Проверката е възможна посредством специално създадения за целта портал за битови клиенти на компанията https://portal.energo-pro-sales.bg/. Необходимо е да се въведе единствено индивидуалния клиентски номер, както и номер на фактура от последните 12 месеца. Графика с данни дава справка по месеци за плащани суми или консумирана електроенергия за избран едногодишен период в рамките на последните три години.
За повече информация относно актуализацията на данни клиентите могат са се обръщат на денонощната телефонна линия на ЕНЕРГО-ПРО 0700 800 61 или на имейл адрес service@energo-pro.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛевицата в Шумен ще сезира прокуратурата за нередности в обществените поръчки в две общини
Следваща статияД-р Светлана Маркова: Общинският фонд „Искам бебе“ приема молби за финансова помощ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here