дом Спорт Над 50 колоездачи се впуснаха в надпреварата за купа „Никола Козлево“

Над 50 колоездачи се впуснаха в надпреварата за купа „Никола Козлево“

0
ДЯЛ

Над 50 участници се включиха в колоездачното състезание купа „Никола Козлево“, което се проведе на 28 и 29 юни в община Никола Козлево, Шумен. В състезанието, което е кръг от Черноморска колоездачна лига, взеха участие лицензирани състезатели от София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Габрово, Сливен, Пазарджик, Разград, Казанлък, Троян и Несебър. Националното състезание се организира за първа година от община Никола Козлево, колоездачен клуб „Варна” и Черноморска колоездачна лига.
Категориите, в които участниците се състезаваха, са юноши старша възраст, мъже до 23 г. и мъже Елит.
В първия ден от състезанието участниците премериха сили в дисциплината Индивидуално бягане по часовник по маршрута Никола Козлево – Хърсово – Никола Козлево. Общата дължина на маршрута за юношите бе 13 км, а за мъжете 26 км.
В категория юноши старша възраст на първо място се класира Дамян Иванов от ПКД „Цар Симеон“ – Пловдив, който измина дистанцията за 19’03”, следван със секунда разлика от Петър Димитров от КК „Несебър“ на второ място и Георги Николов от КК „Драг“ – София на трето място.
При мъжете до 23 г. най-бърз е Мартин Попов от КК „Несебър“ с време 36’49”, на второ място с разлика от 29” се класира Цветан Иванов от КК „Левски“ – София, а трето място с разлика 1’4” зае Ясен Александров от КК „Варна“.
В категория мъже Елит първи е Радослав Константинов от КК „Черноморец“ – Бургас с време 35’50”, втори с разлика от 1’37”е Марио Сучев от КК „Драг“ – София, а трети е състезателят от КК Несебър Теодор Русев с разлика 2’35”.
През втория ден на купа „Никола Козлево“ участниците се състезаваха в дисциплината Общ старт по маршрут със старт от село Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили – Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – финал в с. Вълнари. Трасето бе с обща дължина 86 км и 1200 м положителна денивелация.
Първо място в категория юноши старша възраст зае Дениз Рустемов от ПКД „Цар Симеон“ – Пловдив с време 2h19’58”, на второ място с разлика стотни от секундата е Любомир Илчев от КК „Варна“ и на трето място с разлика от 1’16” се класира Гаврил Стефанов от КК „Янтра-Исполин“ – Габрово.

При мъжете до 23 г. най-бърз е Мартин Папанов от КК „Хемус“ – Троян, който измина дистанцията за 2h18’30”, на второ място с разлика от 1’28” се класира Венцислав Венков от колоездачен клуб Martigues Sport Cyclism и на трето място е Цветан Иванов от КК „Левски“ – София с разлика 1’44”.
Най-оспорвана бе надпреварата в категория мъже Елит, където с разлика от няколко стотни от секундата първо място зае Йордан Андреев от НИЦА (Франция) с време 2h18’58”, следван от Стефан Христов на второ място от КК „Верея“ – Стара Загора, а на трето място се класира Пламен Димов от КК „Цар Симеон“ – Пловдив.
Снимки: Цвета Нешева
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКЕВР реши: Плащаме по-скъп ток от 1 юли
Следваща статияСлънчево и опасно горещо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here