дом Общество Над 350 полицаи на крак по време на балотажа в областта

Над 350 полицаи на крак по време на балотажа в областта

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Над 350 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на обществения ред и сигурността преди и по време на изборния ден.
Към 17.30 часа на 2 ноември е поета охраната на СИК на територията на област Шумен. Утре сутринта преди началото на изборния ден секциите ще бъдат предадени на секционните комисии.
На територията, обслужвана от РУ- Шумен се охраняват две ОИК и 125 СИК със 77изборни места. Подвижните избирателни секции са три. Две са ОИК и 23 са СИК, които се охраняват от полицейски служители на територията на РУ- Велики Преслав, две са подвижните секции. Охраната на две ОИК и 50 СИК е поета от униформени на РУ- Нови пазар, на една ОИК и 3 СИК и една подвижна в Каолиново.
Полицейските служители ще извършват охрана извън секциите. Ще вземат отношение при поискване от председателя на секционната комисия при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.
До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 17 удостоверения на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. В изборния ден сектор „Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен ще работи от 08:30 до 19:00 часа.
На телефон 112 или на 02 /982 22 32, както и на e-mail izbor@mvr.bg се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес. Съобщенията трябва да са свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и да бъдат съотносими към дейността на МВР.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТук всички сме парле ву франсе, а Макрон ни такова мамата!
Следваща статияВ седем общини на Шуменско днес се провежда втори тур на кметските избори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here