дом Култура Над 330 деца от СУ „Сава Доброплодни“ участваха в проект „Учим, творим,...

Над 330 деца от СУ „Сава Доброплодни“ участваха в проект „Учим, творим, успяваме заедно“

0
ДЯЛ

Над 330 възпитаници на „СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен участваха в проекта „Учим, творим, успяваме заедно“. Инициативата бе реализирана съвместна с Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към Министерството на образованието и науката.
Работата по проекта започна на 1 ноември 2019 година и приключи днес. Дейностите бяха на стойност 14 710 лева. Това съобщиха от СУ „Сава Доброплодни“.
Участниците в проекта работиха в 13 клуба „Моят цветен роден край“ за интеркултурно образование и 3 клуба „Толерантност“ с елементи на гражданско образование. Учениците изследваха идентичността и нейното място в глобалните процеси, чрез интерактивни игри откриваха механизми за преодоляване на стереотипи и формираха умения за работа в екип, посещаваха до налагането на противоепидемичните мерки културни забележителности, изучаваха обичаи и обреди. За взаимното опознаване и приемане спомогна създаденият календар на празниците и съвместното отбелязване на празници на различните етноси.
В училището беше създаден Родителски клуб, който обсъждаше въпроси, свързани с повишаване на мотивацията на децата за участие в учебния процес.
На 18 юни беше проведена виртуална кръгла маса „Образованието създава мостове“ в платформата Zoom, в която се включиха на 80 участници – учители, родители и ученици.
Целите на проекта включваха обхващане и задържане в образователната система на учениците от етническите малцинства в СУ „Сава Доброплодни“, осигуряване на равен достъп до качествено образование в мултикултурна образователна среда, усвояване от учениците на социални знания и формиране на толерантно отношение към индивидуалните и културните различия“.
Изпълнението на дейностите доведе до развитие на училищната култура за превръщане на етническата, езиковата, религиозна и културна специфика в предпоставка за равнопоставеност, интеграция и реализация на учениците; повишаване успеваемостта на учениците, подобряване на взаимодействието между училището и семейството и развитие на партньорството между училището и родителите в процеса на обучение и социализация на децата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски спортисти ще участват в младежкия фестивал „Олимпийски надежди“
Следваща статияПри съседите: Удължиха ареста на мъжа, опитал да убие съпругата си с незаконен пистолет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here