дом Общество Над 221 тона отпадъци бяха събрани от територията на РИОСВ-Шумен на 14...

Над 221 тона отпадъци бяха събрани от територията на РИОСВ-Шумен на 14 септември

0
ДЯЛ

Над 221 тона отпадъци бяха събрани в 15-те общини от територията на РИОСВ-Шумен, които се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”. Това съобщиха от пресцентъра на местното ведомство.
В област Шумен са събрани над 82 тона отпадъци. Доброволците от област Търговище са събрали 139 тона. Най-големи количества събрани отпадъци са отчетени в общините Търговище – 50 тона, Омуртаг – малко над 41 тона, Антоново – 31 тона и шуменската община Върбица – 30 тона.
В кампанията тази година се включиха 6615 доброволци. Най- много те са били в общините Търговище – 3636, Попово – 500 и Омуртаг – 420. Почистени са 546 замърсени обекта.
Събраните отпадъци в кампанията бяха транспортирани до регионалните депа, отговарящи на нормативните изисквания.
Кампанията се осъществи с активната подкрепа и с участието на екоинспекцията. Инициативата, чийто официален партньор е МОСВ, обедини много граждани, институции, бизнеса и неправителствените организации в обща кауза.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Любомир Христов: Честит първи учебен ден
Следваща статияТържествено откриха учебната година в старопрестолния Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here