дом Общество Над 200 деца се превърнаха в лесовъди за един ден

Над 200 деца се превърнаха в лесовъди за един ден

0
ДЯЛ

Близо 200 деца от II ОУ „Д-р Петър Берон“ и III ОУ „Димитър Благоев“ в Шумен се включиха в инициативата „Лесовъд за един ден“, която традиционно се провежда в началото на месец април, след Седмицата на гората. Празникът се организира от Североизточното държавно предприятие, ДГС-Шумен, РДГ-Шумен, Природен парк „Шуменско плато“ и горски педагози от ШУ „Епископ Константин Преславски“, ОДК, ДГС-Смядово и ДЛС-Паламара.
Децата поздрави директорът на РДГ инж. Емил Гелов, който им пожела да се забавляват, но и да научат много нови неща за гората и нейните обитатели.
След официалната част по откриването на инициативата децата се разделиха на 6 отбора, които последователно трябваше да минат през различни научни и спортни центрове. Там те имаха възможност да опознаят горските животни, да разберат как живеят обитателите на пещерите и да участват в състезателни игри, които ги подготвят да се справят с различни ситуации по време на поход в планината.
Всеки един от малчуганите имаше възможност на си изработи медальон от дърво, на който да напише името си и да нарисува любимото си животно, цвете или дърво от природния парк. Децата направиха и картички от естествени материали /цветя, листа, клонки и камъчета/, които да подарят на своите родители.
В края на празника всяко едно от децата получи раничка с лакомства, с която да може след това отново да обикаля из горските пътеки.
До края на седмицата „Лесовъд за един ден“ ще събере деца от всички стопанства на СИДП.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Каолиново Нида Ахмедов с приз за постижения в опазването на околната среда
Следваща статияЕтно фолклорен фестивал „Черга“ ще се проведе в Плиска