дом Спорт Над 100 състезатели стартират в Държавния шампионат по шосейно колоездене в община...

Над 100 състезатели стартират в Държавния шампионат по шосейно колоездене в община Никола Козлево

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Над 100 състезатели стартират на Държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене в Никола Козлево.
От 15.00 часа днес е индивидуалното бягане по часовник за юноши старша възраст и жени. Трасето е с дължина 18 километра. На старт ще застанат 24 юноши старша възраст и шест жени.
Състезателите в групата до 23 години и мъжете в категория „Елит“ ще преминат по трасе с обща дължина 36 километра.

Утре от 9.00 часа в село Пет могили е стартът на юноши старша възраст. Те ще се надпреварват по отсечка с дължина 80 километра, а финала ще бъде в село Вълнари.
Общият старт за мъжете е от 12.30 часа във Вълнари. Те ще преминат по трасе с дължина 130 километра.
За втора поредна година община Никола Козлево е домакин на престижното състезание.
Организатори са Община Никола Козлево, Федерацията по колоездене и колоездачен клуб „Варна“.
„За безопасността на състезателите ще се грижат и 112 доброволци, които са разположени по отсечките“, обясни Иван Иванов – зам.-кмет на община Никола Козлево.
По трасето на състезанието е въведена временна организация на движение, като днес преминаването на автомобили е забранено. Утре движението ще се осъществява само в посока на обиколката, която се движи обратно на часовниковата стрелка.

Състезател, който е застигнат, няма да завърши състезанието.
Главен съдия на състезанието е Тодор Янев. Тази година ще има и допинг контрол. Проби ще се вземат на победителите, както и на случаен принцип. Резултатите ще бъдат обявявани непосредствено след финала.
По правилник вода на състезателите ще се дава след първата обиколка, строго забранено е това да се прави при последната.
Награждаването на победителите е в 17.30 часа в село Вълнари.
На кратък брифинг днес зам.-председателят на Българската федерация по колоездене Любослав Венков похвали перфектната организация и доброто трасе.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ 11-и клас ще учат вече и ”Гражданско образование”
Следваща статияНови 90 случая на COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here