дом Общество Над 1 441 000 лева са платени чрез ПОС терминали в...

Над 1 441 000 лева са платени чрез ПОС терминали в офиса на НАП в Шумен

0
ДЯЛ
24shumen.com

От началото на годината до края на месец август 2020г. от услугата плащане на задължения чрез инсталираните физически ПОС терминали в офис Шумен са се възползвали близо 5 000 лица, като постъпилите суми в бюджета са малко над 1 441 000 лева. Това съобщиха от местния офис на НАП-Шумен.
Дни преди да изтече срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица напомняме на гражданите от областта, клиенти на НАП, които притежават банкови карти, че могат да превеждат задълженията си без такси, както на дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция. Преводите могат да се извършват: – най-лесно, бързо и без такси по интернет чрез виртуален ПОС терминал на НАП чрез портала за електронни услуги на НАП, която услуга функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата или към банкова сметка на НАП чрез ePay.; – Без такси с дебитни и кредитни карти Mastercard, Maestro, Visa, Discover, Diners club и Bcard чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП; – Във всеки банков офис с платежно нареждане за плащане към бюджета; – По пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или с вносна бележка – на банково гише в офис на НАП. В повечето офиси на НАП са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите, осигурителни вноски и здравноосигурителни вноски от физическо лице, което не е едноличен търговец – при плащане от банково гише в офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице не се събират такси.
Без такси клиентите на НАП, притежатели на дебитни и кредитни карти могат да превеждат задълженията си и чрез инсталираните 6 физически ПОС терминали в офис Шумен в рамките на работното време за администрацията.
Инсталираните ПОС терминали в офис Шумен са в сградата на офиса за обслужване на клиенти на ул.“Адам Мицкевич“ № 1 /5 броя/ и един в сектор „Обезпечаване и събиране на публични вземания“ в сградата на пл.“Освобождение“ № 2.
Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГорските конфискуваха 191 кубика контрабандни дърва и моторен трион
Следваща статияВиК-Шумен ще получи 7 500 000 лева за покриване на задължения за ток

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here