дом Общество Над 1 300 акта за нарушения са съставени през 2017 година

Над 1 300 акта за нарушения са съставени през 2017 година

0
ДЯЛ

През изминалата 2017 година са съставени 1315 броя акта за установяване на административни нарушения. Това съобщи днес на брифинг в общината гл.инспектор „Контрол по чистотата“ Борислав Станев. Броят на издадените наказателни постановления е 1 104, като поради текущите процедури и други специфичните изисквания, останалите наказателни постановления ще бъдат издадени в сроковете по закона през тази година.
Установените нарушения през 2017 година по Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на населените места на община Шумен са общо 866 броя, а по Закона за движение по пътищата – 171 броя. По Наредбата за реда и условията за изграждане на временни открити обекти и поставяне на преместваеми съоръжения установените нарушения са 95 броя, а по Наредбата за рекламната дейност на територията на община Шумен са 82 броя.
Според данните на инспектор Борислав Станев по Наредбата за отглеждане на кучета, за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Шумен установените нарушения са 36 броя. През 2017 година за неправилен престой и паркиране на превозни средства по смисъла на Закона за движение по пътищата и Наредба № 1 на ОбС Шумен са установени 783 броя. За употреба на алкохолни напитки на открити обществени места, без да има организирани чествания – 129 броя, а за озвучаване с усилватели на открити обществени места или създаване на шум през часовете за почивка и през нощта установените нарушения са 72 броя.
Гл.инспектор Станев съобщи пред журналисти, че постановените глоби и имуществени санкции по така издадените през 2017 година наказателни постановления са в размер на 138 920 лева. Това са близо два пъти повече от постановените наказания през 2016 година, когато същите са били в размер на 83 330 лева. В резултат на ежедневните проверки, извършвани от служителите на БД „Чистота” и проявената им взискателност по отношение търговците за заплащането на наем, съответстващ на реално разположените маси и съоръжения върху общински терен, приходите, внесени в община Шумен, са чувствително увеличени.
Постъпилите наеми от летни маси – 129 123 лева при 83 354 лева за 2016 година, от тротоарно право – 55 630 лева при 32 789 лева за 2016 година и от рекламна дейност – 166 291 лева при 96 752 лева за 2016 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМъж си „набра“ половин кубик дърва без разрешително
Следваща статия„Разчистиха“ улици и тротоари от 230 автомобила, излезли от употреба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here