дом Общество Над 1 млн. лева за ремонти на улици в община Каолиново, в...

Над 1 млн. лева за ремонти на улици в община Каолиново, в Загориче градят спортна площадка

0
ДЯЛ

Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов подписа във вторник два административни договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по „Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.“, по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“.
Единият проект е „Изграждане на спортна площадка в имот № 30137.501.280 по кадастралната карта на с. Загориче“. Максималният размер на безвъзмездна финансова помощ е 97 790,00 лв.
Проектът предвижда изграждане на многофункционална спортна площадка, която съчетава няколко вида спорт – мини футбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Изграждането на спортна площадка предоставя възможност на жителите на селото да имат на разположение повече места за отдих и развлечения за децата, като това от друга страна оказва и положително влияние върху качеството на живот в общината и опазването на околната среда. Такива пространства създават възможности за социални контакти, спорт и отмора.
Основната цел на проекта – изграждането на многофункционална спортна площадка в село Загориче, община Каолиново, ще даде възможност на много деца и подрастващи да общуват повече помежду си, да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време. Спортът възпитава, изгражда ценности като приятелство, взаимопомощ, дисциплинираност и работа в екип, и развива здравословния начин на живот на децата и подрастващите. Идеята на проекта е да се създадат на гражданите, живеещи в община Каолиново, условия, които да бъдат по-близо до жизнените стандарти в Европейския съюз. В социален план, той ще защити принципите на социалната справедливост и ще допринесе за повишаване качеството на живот.
Основна целева група е тази, при която ефектът от подобряване на социалната среда на Загориче, ще бъде директен и ще бъде установен в краткосрочен план. Групите към които е насочен проекта са хора от разнородни възрастови, социални, етнически групи, включително лица с намалена подвижност, или население от 866 души на село Загориче. Ценността на спорта се осъзнава от все повече хора, които са готови да ангажират част от свободното си време за спортни занимания при наличие на условия за това.

Вторият одобрен проект е „Реконструкция на улици в населени места на територията на община Каолиново“, за който максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 1 102 934,50 лв.
Проекта предвижда реконструкция на 7 улици в 4 населени места в община Каолиново, а именно: реконструкция на ул. „Индже Войвода“, ул. „Владайско въстание“, ул. „Хан Крум“ в гр. Каолиново; ул. „Дунав“ в с. Браничево, ул. „Витоша“ в с. Пристое, ул. Тодор Икономов“ и ул. „Светлина“ в с. Тодор Икономово.
Общата дължина на предвидените за реконструкция улици по проекта е 3321,45м.
Всеки гражданин на ЕС трябва да има възможност да живее и да се придвижва сигурно и безопасно в района където живее, независимо дали е град или село. Движението пеш или с превозно средство трябва да става при минимален риск за хората. Чрез реализацията на проектното предложение ще се постигне подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики на предвидените за реконструкция улици, ще се намали запрашеността при преминаването на транспортни средства по тях, което от своя страна води до влошаване на здравословното състояние на живущите в гр. Каолиново, с. Браничево, с. Пристое и с. Тодор Икономово, община Каолиново и ще се намали опасността от пътно-транспортни произшествия, възникващи вследствие на лошото състояние на настилките, предизвикващи от своя страна технически повреди по автомобилите и загубата на контрол при управлението им. Подобрената улична инфраструктура ще осигури удобство, комфорт и същевременно бързина при придвижване на жителите в съответните населени места. Подобряването на достъпа е ключово условие за икономическия растеж и разнообразяването в селските райони, в т.ч. развитието на туристическия им потенциал. Изпълнението на предвидените инвестиции, ще даде тласък на местните икономики и ще задържи младите и предприемчиви хора в община Каолиново.
Целевите групи към които е насочен проекта са хора от разнородни социални, възрастови, етнически групи, включително лица с намалена подвижност, или население от 6 030 души живеещи в Каолиново и селата Браничево, Пристое и Тодор Икономово, което представлява 48,04% от населението на общината и които ще се възползват от резултатите по този проект.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпектакълът „Сътворения в танц и движение“ гостува на шуменска сцена
Следваща статияИзнесени офиси за услуги по селата в Шуменско организира Енерго-Про

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here