дом Общество Мярката 60/40 се удължава до септември догодина

Мярката 60/40 се удължава до септември догодина

0
ДЯЛ
БОЙКО БОРИСОВ. Снимка МС

Антикризисната мярка 60/40 удължаваме до септември 2021 г. На следващия Министерски съвет в сряда ще приемем за януари за пенсионерите 106 милиона лева – по 50 лева, така както продължаваме да даваме по време на пандемията. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с членове на правителството. „Мярката 60/40 я продължаваме до септември 2021 г., за да няма никакви спекулации с това докога са парите“, категоричен бе премиерът Борисов.
През следващата година продължават да действат мерките 60/40 и 80/20, а мярката за затворени бизнеси „Запази ме“ ще се бъде трансформирана от 1 януари в 75% от осигурителния доход на работниците и те ще получават повече средства. За това са предвидени 50 млн. лв. С над 40 милиона лева ще се подпомогнат малките и средните предприятия, като през декември са сключени 95 договори по процедурата „Подобряване на производствения капацитет в малките и средните предприятия.
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че започва разплащането на лечебните заведения, които поддържат капацитет от 50 % и над 50 % от използваемостта на техните легла за пациенти с инфекциозни заболявания и с COVID-19. 50 милиона лева ще бъдат разплатени на повече от 50 лечебни заведения в страната. Това са основно големите университетски болници, структуроопределящите областни болници, някои общински болници и частни болници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ навечерието на Коледа 168 деца в община Никола Козлево получиха подаръци
Следваща статияОбщина Шумен е готова да приеме командировани медици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here