дом Здраве Мъж на 58 години изгуби битката с COVID-19, с положителни проби са...

Мъж на 58 години изгуби битката с COVID-19, с положителни проби са осем медицински лица и двама ученици

0
ДЯЛ
24shumen.com

Мъж на 58 години е поредната жертва на COVID-19. Така общият брой на изгубилите битката с инфекцията в Шуменско достигна 30 души. Това съобщиха от РЗИ.
Сред установените случаи от вчера в Шуменско са и осем медицински служители. С тях общият брой на заразените медицински лица в областта е 54-ма.
Положителни за вируса са и двама ученици от Шуменско. Те са на 11 и 16 години и са възпитаници на СУ„Сава Доброплодни“ в Шумен и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ във Върбица.
Към момента 84 пациенти с доказан COVID-19, са настанени за лечение в Многопрофилната болница в Шумен. От тях двама са в ОАИЛ.
За други 17 души има съмнение за инфекцията и се изчакват резултатите от PCR тестовете. Това съобщиха от лечебното заведение.
36 са новите случаи на коронавирус установени в Шуменско вчера. С положителни проби са 16 жени на възраст от 14 до 78 години и деветима мъже между 20 и 74 години от Шумен, както и жена на 53 години от село Панайот Волов. Позитивни за вируса две жени на 55 и 64 години и трима мъже между 67 и 84 години от Нови пазар и жена на 38 години от село Памукчи. Диагностицирани с коронавирус са още мъж на 11 години от Върбица, мъж на 58 години от Хитрино и мъж на 62 години от село Звегор. Новодиагностицирана е и жена на 60 години от село Ново Янково. През изминалото денонощие са направени 74 PCR теста.
Броят на положителните проби в Шуменско вече достигна 695.
С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 288 души. Излекуваните са 294-ма.
Поставените под домашна карантина в областта са 660.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДържавата прехвърля дяловете си във ВиК-Шумен на Българския ВиК холдинг
Следваща статияЯсни правила за носене на маски на открито поиска премиерът Бойко Борисов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here