дом Култура Музиканти от Турция гостуват на Симфониета Шумен

Музиканти от Турция гостуват на Симфониета Шумен

0
ДЯЛ
???

Турският диригент Севал Кадиоглу и цигуларката Озгеджан Гюноз ще гостуват на шуменската Симфониета тази сряда от 19.05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.
Двамата музиканти ще представят интересна и разнообразна програма. Шедьоврите на европейската музика Концерт за цигулка и оркестър № 3 от Моцарт, оркестровите произведения от „Сън в лятна нощ“, сред които е и знаменития „Сватбен марш“ на Менделсон, увертюрата „Турчин в Италия“ от Росини. Изпълненията им ще бъдат допълнени от български и турски музикални нотки „Севдана“ от Георги Златев-Черкин и турската народната песен „Драмски мост“, която е посветена на акведукта край гръцкия град Драма чудесно допълват концертната програма.

????????????????????????????????????

Севал Кадиоглу е роден в град Хасково в семейството на музиканти. Първи уроци по музика му преподава неговият баща, който е работил, като фаготист в Хасковски симфоничен оркестър. По-късно, когато Севал Кадиоглу е 12-годишен, семейството му емигрира в Република Турция. Там той продължава музикалното си образование в Държавна консерватория – Анкара. След дипломирането си, през 2000 г. записва магистратура в Нов Български Университет, а втора магистърска диплома по дирижиране получава през 2014 г. в АМТИИ Пловдив. Понастоящем работи в Държавния симфоничен оркестър в гр. Бурса.
Озгеджан Гюноз е родена през 1986 г. в град Измир, Турция. Започва обучението си по цигулка на 9-годишна възраст в Hacettepe University. През 2005 г. завършва образованието си в университета „Dokuz Eylul“ в родния си град. Същата година печели стипендия за майсторски клас по камерна музика „Apple Hill“ в САЩ. През 2006 г., в рамките на една година, учи при Дейвид Салнес в Университетът в щата Мериленд, след което се завръща в Турция. Там завършва магистърската си степен при Вениамин Варшавски в Истанбулския университет през 2010 г. Понастоящем работи като асистент на концертмайстора в Истанбулския държавен симфоничен оркестър.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОчевидци снимали клип на убийството в кв.“Гривица“, вместо да се притекат на помощ (видео)
Следваща статияТехнологиите и децата: Откриват интерактивна класна стая в ДГ „Космонавт“