дом Култура Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ с празнични концерти и безплатен вход

Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ с празнични концерти и безплатен вход

0
ДЯЛ

Днес от 17.30 часа в камерната зала на музеен комплекс „Панчо Владигеров”, клавирен концерт „Славянска романтична музика” ще изнесе шуменската пианистка Евридика Вълчева. За своята програма тя е избрала произведения от П. Владигеров, Д. Ненов, Ал. Скрябин, Фр. Шопен, М. Мусоргски, И. Падеревски, Ал. Бородин.
Евридика Вълчева е студент от класа по пиано на проф. д-р Ромео Смилков. Предстои ѝ да завърши магистратура със специалност „Изпълнителско изкуство – пиано” в АМТИИ „Проф. А. Диамандиев”, гр. Пловдив. Завършила е ШУ „Епископ К. Преславски” със специалност ПОМ с пиано при клавирния педагог Жанета Кацарова. През 2016 г. започва работа като преподавател по пиано и балетен корепетитор в Шумен. По програма Еразъм+ в периода февруари – юни 2019 г. е в Полша и специализира пиано, камерна музика и акомпанимент в МА „К. Липински” в гр. Вроцлав. В партньорство с д-р В. Стоянова участва в Откриващия уикенд – Пловдив 2019, представяйки творби на композитора Н. Стойков в Балабановата къща. Изнася концерти в Полша и Чехия като индивидуален изпълнител и в клавирно дуо с д-р В. Стоянова. Носител е на награди от национални и международни конкурси.
На 7 декември 2019 г. (събота), от 14.00 часа, „Приказки на Мира” ще „разкаже” пианистът Акън Арабоглу. Той ще ни пренесе във вълшебния свят на композиторите Сергей Прокофиев, Ахмед Сайгун, Франк Бридж и Модест Мусоргски.
Акън Арабоглу е роден в Шумен в семейство на музиканти и артисти. Майка му Калптен Арабоглу е първата му учителка по пиано. През 2011 г. завършва консерваторията при Тракийския университет в гр. Одрин, 2009 г. защитава докторска степен при проф. С. Гюнер. Преподава пиано в Държавната консерватория при Тракийския университет. Активно участва в майсторските класове на изявени музиканти като Б. Блох, М. Моллова, М. Рол, Д. Шварцберг и др. Лауреат е на „VI Международен фестивал за млади солисти” в Москва, носител на награди от международни и национални фестивали и конкурси. Концертира като солист и като част от семейното трио „Арабоглу” в Турция, България, Германия, Русия, Румъния и Египет.
На 18 декември от 18.00 часа, също в музеен комплекс „Панчо Владигеров”, под надслов „Заедно за Коледа” концерт ще изнесат ученици и студенти по пиано с преподавател Жанета Кацарова.
На следващия ден, 19 декември, отново в 18.00 часа ще започне „Коледни приключения” – представление за малки и големи на Театрална работилница „Слънчеви усмивки” с ръководител Мая Кулева.
Входът за четирите събития е свободен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъс „Седмица на моето училище” почетоха патронния празник в ОУ „Петър Берон“
Следваща статияПолицията стартира акция за пияни и дрогирани шофьори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here