дом Общество Мръсни води се изливат в дере вместо в канализационната помпена станция на...

Мръсни води се изливат в дере вместо в канализационната помпена станция на кв. „Дивдядово“

0
ДЯЛ
Снимка: РИОСВ-Шумен

Проверка по сигнал за отворен кран на пречиствателната станция, от който се изливат фекални води под канала към язовир „Соара” в с. Мараш до железопътната линия са извършили експерти от РИОСВ-Шумен, съобщиха от ведомството. Проверката е направена при обилни валежи и на място е установено, че канализационната мрежа на квартал „Дивдядово“ отвежда смесен поток битово-фекалните отпадъчни води и дъждовни води към канализационна помпена станция (КПС). Нейното предназначение е да насочва водите за пречистване към Градската пречиствателна станция за отпадъчни води.
Експертите са установили заустване на смесен поток отпадъчни и дъждовни води от дъждопреливник в дере, намиращо се на около 50 м преди КПС. Същото се извършва поради това, че при проектирането на помпената станция е предвидена възможност за отвеждане на част от смесения поток в дерето при наличие на поток дъждовни води, който превишава капацитета на помпите на канализационната помпена станция.
Екоинспекцията е дала предписание на „ВиК – Шумен” ООД, стопанисващо канализационната помпена станция в кв. „Дивдядово“, за мерки, предотвратяващи нерегламентирано преливане на отпадъчни води преди съоръжението. С цел трайно решение на проблема, свързан с риск от замърсяване на яз. „Соара” и водния обект, който го захранва, дружеството е задължено да представи конкретен план със срокове и дейности по отстраняването му.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия27-годишен без книжка от Попово подкара шуменско БМВ
Следваща статияИздирват 17-годишно момиче от Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here