дом Култура Мощен рок разтърси Шумен

Мощен рок разтърси Шумен

1
ДЯЛ

Точно в 18.00 часа днес мощен рок разтърси Шумен. На сцената на Парк „Студентски“ пет млади банди влязоха в епична битка за правото да свирят на концерта в събота.
С „Battle of the BG bands” започна третото издание на „Шумен Рок“. Музикалното събитие затвърждава славата на града под лъва, като един от центровете на твърдата музика у нас.
Рок фестът продължава до 16 юни. Водещ на събитието е Александър Бакалов.
Тази вечер в музикален дуел влизат бандите „Terravore“, „Enthronement“, „Revolutions Per Minute“, „The A.X.E. Project“, „Headmaster“. Те се представят пред публиката по предварително изтеглен жребий.
След „Battle of the BG bands” на сцената излиза любимата на поколения рокаджии група „Черно фередже“ с култовият български китарист Фънки.

Любители на рока и твърдата музика от всички възрасти продължават да прииждат към Парк „Студентски“ и в този час. „Шумен Рок“ обещава да се превърне в едно от централните музикални събития на 2019 година в града.
Входът за концерта тази вечер е свободен. Това е жест на организаторите към верните на рока фенове от Шумен и страната.

Организаторите са изградили два летни бара, които традиционно предлагат бира и скара.
В следващите два дни концертите са с билети. Пропускът за един ден е с цена 15 лева, а за два е 25 лева. Билети за събитието се продават на eventim.bg. Около бистрото в студентския парк е обособена и ВИП зона.
Утре на сцената на „Шумен Рок“ ще забият „Бараби Блус Бенд“, Стенли, „Urban Grey“, победителят от „Battle of the BG bands” и „Dark Blue Inc“.
Бандата „Dark Blue Inc“ е сборна формация от датски и германски музиканти, свирили в най-известните рок групи.
В неделя меломаните ще чуят „СприМа“, „Lost Sensation“, „Day of Execution“, „Fat White Chiefs“ и „Saints ‘N’ Sinners“ от Турция. Музикантите от южната ни съседка свирят в стила на пауър метъл групата „Хелоуин“.
Всички концерти започват в 18 часа.

За гостите на „Шумен Рок“ е обособена удобна зелена зона за палатки и кемпери. Входът от долната страна на Парк „Студентски“ е определен за ползване от групите, които ще участват в „Шумен Рок“. По време на фестивала е осигурена 24-часова охрана.
Организатори на събитието са сдружение „Рок общество“ и Община Шумен, която подпомага събитието с 25 000 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБронз за баскетболистките на Шумен от фестивала „Олимпийски надежди“
Следваща статияПускат допълнителни автобуси за Черешова задушница

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here