дом Общество Мобилни полицейски екипи се срещнаха с кметове на села

Мобилни полицейски екипи се срещнаха с кметове на села

0
ДЯЛ

Мобилни екипи от ОДМВР – Шумен проведоха срещи с кметовете селата Загориче, Браничево, Средковец, Тодор Икономово и Дойранци. Целта на посещенията им в отдалечените населени места е да се установи има ли нерешени проблеми от компетентността на полицията, които са били поставени на вниманието на мобилните екипи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Пред полицейските служители от охранителна, икономическа и криминална полиция кметът на село Загориче Бейхан Сали изрази задоволство от поставените ограничители на скоростта на входа и изхода на селото.
„През месец юни миналата година, когато посетихте Загориче ви казах, че искам „легнали полицаи“ да не развиват висока скорост преминаващите автомобили. През месец септември бяха изградени“, обобщи Сали. Според него сега проблем в селото създават водачи на тирове, които спират за почивка на площада, да нощуват, но оставят много боклуци след като потеглят. От скоро са поставени и знаци, които не позволяват спиране престой на тежкотоварни автомобили, но не всички се съобразявали с тях. Кметът на село Браничево Сали Юсуф обясни, че нямат важни проблеми за решаване. Техническият сътрудник в село Тодор Икономово Перихан Ибрям сподели, че в селото е спокойно и към момента няма сигнали за нарушаване на обществения ред. В среща с полицейските служители техническият сътрудник на село Средковец Джошкун Махмуд сподели, че след направения ремонт на пътя е добре да се помисли за ограничители на скоростта, въпреки, че към момента не се забелязват в селото драстични нарушения. Кметът на село Дойранци Енвер Хасан обясни, че в селото е спокойно, че са в постоянна връзка с полицейските служители.
Кметовете и техническите сътрудници в селата обобщиха, че в селата има жители, които са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка и са поставени под карантина. По думите им нарушения на карантината няма, тъй като живущите в населените места са чувствителни и са склонни да подават сигнали както на полицията, така и на кметовете на населените места.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът разпореди организация за отварянето на моловете
Следваща статияНов общински съветник в групата на ГЕРБ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here