дом Култура Мобилна експозиция на историческия музей ще гостува в читалища от региона

Мобилна експозиция на историческия музей ще гостува в читалища от региона

0
ДЯЛ

Документалната изложба „Спасението“ на Регионален исторически музей, посветена на 75-та годишнина от спасяването на българските евреи, ще гостува в пет читалища в региона през следваща седмица. Инициативата се осъществява от Областната администрация в Шумен със съдействието на Регионалния исторически музей и ще бъде реализирана в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2018 година в рамките на дейност „Провеждане на комуникационни инициативи за отбелязване на приноса на Република България в спасяването на евреите от холокоста“.
Мобилната експозиция ще бъде показана в НЧ „Изгрев-1929“ в с. Венец, НЧ „Надежда – 1927“ в с. Белокопитово, НЧ„Васил Левски-1895“, с. Енево, НЧ „Съгласие – 1882” в с. Осмар и НЧ„Братство – 1860“ в гр. Смядово.
Изложбата ще бъде представена пред жителите на населените места от г-жа Бета Хараланова, уредник в Регионален исторически музей и председател на регионална организация на евреите „Шалом“- Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът реши: Красен К. остава зад решетки (видео)
Следваща статияТИР блъсна „Мерцедес“ до бензиностанция край Смядово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here