дом Култура Много емоции, аплодисменти и усмивки на детското музикално матине (снимки, видео)

Много емоции, аплодисменти и усмивки на детското музикално матине (снимки, видео)

0
ДЯЛ

Детско музикално матине подари на най-малките музеен комплекс „Панчо Владигеров“ в Шумен. Проявата е част от програмата на честванията на 120 години от рождението на композитора.

Деца от забавачките „Звънче“ и „Брезичка“ бяха зарадвани с концерт на свои връстници. Малките музиканти свириха на пиано, цигулка и флейта. Техните изпълнения бяха съпроводени с много аплодисменти, усмивки и настроение.
Начинаещите инструменталисти са възпитаници на Жанета Кацарова, старши преподавател по пиано в ШУ „Еп. К. Преславски“, Гергана Петрова, концерт-майстор в Симфониета – Шумен, Виктория Стефанова, Ралица Крумова, музикален педагог в СУ „Сава Доброплодни“ и Станимир Станимиров, преподавател по класическа китара в СУ „Сава Доброплодни“ и в Центъра за личностно развитие.

Като жест към шуменци и гостите на града днес музейният комплекс „Панчо Владигеров“ ще работи без входна такса. Всички желаещи могат да разгледат експозициите на комплекса и на рождения ден на гениалния композитор, да се запознаят с живота и делото му.
От 14.00 часа също в залата на музейния комплекс ще бъде открита Национална кръгла маса на тема „Творческото наследство на Панчо Владигеров“. Тя се организира от Шуменският университет и катедра „Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство“. Проявите са част от богатата програма на Общината и културните институти в града за честване на 120 години от рождението на бележития български композитор Панчо Владигеров, свързал неразривно живота и творчеството си с Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия2 500 лева глоба отнесе домашен насилник, нарушил ограничителна заповед
Следваща статияШуменският боец Иван Иванов отново развя българския флаг на ринга!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here