дом Общество Младо сърне пострада при ПТП, има опасност за живота му

Младо сърне пострада при ПТП, има опасност за живота му

0
ДЯЛ

Младо сърне е пострадало рано тази сутрин при ПТП в района на ПП „Шуменско плато“. Сигналът за инцидента е подаден в 7.16 часа към ДГС-Шумен. На място е изпратен екип от двама горски служители, които откарват животното във ветеринарна клиника за преглед.
Ветеринарният лекар установява, че едногодишното сръндаче е с фрактура на бедрената кост на задния крак и множество вътрешни наранявания, които по мнение на специалистите са несъвместими с живота.
Това е поредният случай на пострадала сърна в парка. Ръководството на СИДП приканва посетителите на платото да шофират с по-ниска скорост, да внимават защото в района има много диви животни и да подават сигнали, ако предизвикат катастрофа или видят животно в безпомощно състояние. Специалистите съветват гражданите да не се опитват да оказват помощ на раненото животно или да го транспортират, защото има опасност самите те да бъдат наранени.
Всички посетителите на ПП „Шуменско плато“ могат да подават сигнали за нередности и пострадали животни на телефон 112. На тях веднага ще се отзоват служители на ДГС-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Няма „поголовна сеч“ в Шумен, засаждаме 400 нови дръвчета до края на годината!
Следваща статияДесетокласник от Търговище – „муле“ на алоджии в измама за 76 000 лева