дом Култура Млади таланти пяха и танцуваха на конкурса на етносите „Букет“

Млади таланти пяха и танцуваха на конкурса на етносите „Букет“

0
ДЯЛ

Областният кръг от четвъртото издание на конкурси „Букет” 2019-2020 под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган събра млади таланти в залата на НЧ ”Стилиян Чилингиров” в Шумен.
Мотото и тази година е „България в усмивките и културата на етносите и толерантността”.
Участниците се състезаваха в три категории: Музикално изкуство, Художествено слово/Театър и Танцово изкуство.
„Поради големия брой участници решихме категорията „Танцово изкуство” и „Вокално изпълнение” да се раздели на две подкатегории – групови и индивидуални изпълнения. А всяка категория включваше участници от 2 възрастови групи – до и над 18 години”, сподели за 24shumen.com Зюхре Мердан, областен координатор на конкурси „Букет”.
Класиралите се на първите три места ще се състезават на националния кръг през април догодина, но преди това ще бъдат оценявани от професионално жури от двамата известни певци Орхан Мурад и Есил Дюран. В журито e и Бюлент Зекирие, художествен ръководител в Разградския театър.
„Конкурсите „Букет“ имат много положителен заряд и за това благодаря много за културната емоция на всички участници и на гостите, които уважиха събитието“, отбеляза Мердан.

Гости на събитието бяха зам.-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, депутатът Хамид Хамид, Четин Казак – член на ЦОБ на ДПС и кандидат за кмет на Шумен, областният председател Айсел Руфад, кандидат кмет на Нови пазар.
А известната певица Наргиз Саидова, която беше член на журито, вдигна градусът на настроението в залата с поредно, невероятно изпълнение.
„Постепенното увеличаване на броя на участниците свидетелства за това, че много повече хора са готови да погледнат през очите на другия, да приемат различието като част от националната култура и да повярват в целите на самия конкурс, а именно да съдействат за утвърждаване на мултикултурализма в обществото.
Няма нищо по-красиво и истинско от един голям БУКЕТ от талантливи деца“, смята Зюхре Мердан.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации
Следваща статияТрите блъснати ученички са с охлузни рани, изписани са за домашно лечение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here