дом Общество Млади детективи се учиха да търсят следи и отпечатъци

Млади детективи се учиха да търсят следи и отпечатъци

0
ДЯЛ

Продължават занятията на децата от клуб „Млад полицай“ от лятната работилница към Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“-Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Днес инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая, която води обучението ще ги срещне с криминалисти, които ще им покажат как се търсят следи и се вземат отпечатъци. Заниманията започнаха в началото на седмицата, когато учениците се запознаха отблизо с полицейската професия. Разгледаха помещенията за задържане и за разпознаване в районното управление, запознаха се с оперативния дежурен, който приема сигналите за престъпления и нарушаване на обществения ред.

С инсп. Мирослав Миронов си припомниха основните правила за безопасни игри през лятото, позволените места за каране на велосипеди и тротинетки.
Запомняща беше срещата им с полицейските кучета вчера в питомника на полицията в Шумен. Старши полицай Ивайло Панайотов ги запозна с част от ежедневната им тренировка.

Децата с интерес проследиха как кучетата изпълняват командите на своя водач. Научиха, че първата професионална школа за кучетата започва на 7-8 месечна възраст и че до тази възраст занятията им преминават под формата на игра. Утре едноседмичните занятия ще приключат със симулативен съдебен процес, по време на който инсп. Панова ще разясни какво е престъпление и какви са последствията от извършване на противоправни деяния.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът обяви за нищожно решението на Общинския съвет за финансиране на Скаутския клуб
Следваща статияАсфалтираха част от улиците в селата на община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here