дом Общество Младежи помогнаха на Роза да почисти

Младежи помогнаха на Роза да почисти

0
ДЯЛ

Членове на Общинския младежки съвет Шумен се включиха в акция по почистване в кв. „Еверест“. Вдъхновени от историята на Роза Симеонова за борбата й с поддържането на полянката зад блока на ул.“Висока поляна“, те решават да помогнат. Роза живее от малко повече от година в района и сама почиства замърсени площи около блока си в кв. „Еверест“. Група доброволци се свързват с нея и организират заедно акция по почистване. Към малкия екип се включват и две съседки на леля Роза. Събират над 35 чувала с отпадъци. „Както леля Роза, така и ние от фондация „Подобри“ вярваме, че промяната е възможна, ако повече граждани се включат и инициират подобни акции. Предстоят още няколко почиствания на територията на квартала, чрез които вярваме, че можем да постигнем промяна“, посочват доброволците.
Към момента локацията е активна на сайтта им pochisti.org, в който может да се споделя информация за още замърсени места. Акцията е част от инициативата „Партньорство за красива и чиста среда“ от дългосрочната програма „Място България“ на „BG Бъди активен“ за промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking (местоправене). Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБългария е на 7-мо място по смъртност от COVID-19 в Европа и на 14-то по заболяемост
Следваща статияЗаради усложнената COVID ситуация: ВиК спира обхода на инкасатори по домовете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here