дом Култура Младата цигуларка Зорница Иларионова с концерт на шуменска сцена

Младата цигуларка Зорница Иларионова с концерт на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Зорница Иларионова вече е покорила с цигулката си Европа, Америка и Япония. Тя е добре позната и в Шумен като този път е решила да зарадва публиката с един от най-сложните цигулкови концерти – този от Ян Сибелиус. Творба, която впечатлява с красотата и виртуозността си. И тъй като Зорница знае много добре колко е труден пътя на всеки музикант до голямата сцена, по нейна покана участие в концерта на 5 март ще вземе 12-годишната Далия Чолакова. Двете дами – бъдещият талант и зрелият талант, ще си партнират в Концерта за две цигулки и оркестър от Антонио Вивалди. Под диригентската палка на Станислав Ушев ще чуем още „Лунна светлина“ от Клод Дебюси и Andante cantabile от Франсис Пуленк. Концертът ще се състои на 5 март, четвъртък от 18.35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.
Зорница Иларионова е родена на 28.09.1992 г. в Плевен. Завършва с отличие НМУ „Л. Пипков“ – София през 2011г. като ученичка на своята майка – цигулковата педагожка Благородна Танева. Следва Еscuela Superior de Musica Reina Sofia – Мадрид , Испания в класа на именития, световноизвестен педагог проф. Захар Брон и Нов български университет в София в класа по цигулка на проф. Марио Хосен.
На 12-ти юни 2014 г., на тържествена церемония в Кралския дворец Ел Пардо в Мадрид, Зорница е удостоена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон в Кралската академия за музика „Кралица София“. През 2015 година, Зорница Иларионова е финалист в международния конкурс за цигулари „Хенрих Виенявски“ Люблин, Полша. Лауреат на престижната награда Кристална лира за „Млад изпълнител на 2015 година“, която получава заедно с пианиста Асен Танчев.
От 2017 година Зорница Иларионова прави специализация в Музикалната академия „Санта Чечилия” в Бергамо, Италия при именития цигулков педагог проф. Павел Верников.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроект: Монтират асансьори за хора с увреждания в жилищни сгради
Следваща статияОбщина Каспичан – кандидат за Етикет за добро управление на местно ниво

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here