дом Общество Митрополит Йоан: Наркозависимостите са най-тежките препятствия по пътя на човека

Митрополит Йоан: Наркозависимостите са най-тежките препятствия по пътя на човека

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Варненска и Великопреславска митрополия заедно с Община Варна и Дирекция „Превенции“ организираха образователно-информационна кампания под надслов „Православните семейни ценности срещу новите дроги“. Сред лекторите са представители на висши учебни заведения, психолози, лекари и специалисти, които са тясно свързани с изследване многообразието на наркотичните вещества и тяхното влияние върху човека и причините, подтикващи млади хора да ги употребяват, съобщиха от Митрополията.
„Зависимостта от наркотични вещества е бич, който в продължение на десетилетия и наши дни трови живота на стотици хиляди хора по целия свят, довеждайки до разрушителни последствия за физическото и психическото здраве на сътворения за богоуподобяване и за вечен живот човек. Дори и най-беглия поглед към статистическите данни за смъртните случаи, причинени от употребата на наркотици и достатъчен за да стресне всеки здравомислещ човек и да го подтикне към дейно участие в усилията за ограничаване и изкореняване на това трагично явление от живота ни“, заяви в приветственото си слово към многобройната аудитория Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Той определи като борба и истинска битка противодействието на редица институции срещу употребата на дрога в различните й най-нови разновидности.
Според него наркозависимостите са сред най-тежките и трудно преодолими препятствия по пътя на човека, Църквата подкрепя и насърчава всяко усилие и всяка инициатива в борбата с тях.
Като пример дядо Йоан посочи Православната терапевтична общност „Св.Боян Енравота“ във Варна, която продължение на повече от две десетилетия полага неуморни грижи за всестраннното духовно и физическо изцеление на идващите в нея и търсещи помощта на Църквата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони и населени места без електрозахранване
Следваща статияПламнаха сухи треви в Шумен и в землищата на две села

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here