дом Общество Министър Радев: Отчитам високо доверие към полицията, работим в правилна посока...

Министър Радев: Отчитам високо доверие към полицията, работим в правилна посока за ограничаване на битовата престъпност

0
ДЯЛ

На работна среща с кметове и кметски наместници от област Шумен беше отчетено добро взаимодействие с органите на реда
По време на проведената работна среща в Шумен вътрешният министър Валентин Радев и кметовете и кметски наместници от областта обсъдиха начините за справяне и ограничаване на битовата престъпност. Представители на местната власт оцениха доброто взаимодействие с полицейските служители, които обслужват съответните райони, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Липсата на видеонаблюдение в повечето малки населени места и възможностите за изграждане бяха сред основните дискутирани теми. Вътрешният министър сподели виждането, че чрез изграждането и на зали за мониторинг в полицейски управления ще се постигне и по-бърза реакция след получени сигнали за престъпления или нарушения на обществения ред.  Министър Радев подчерта, че ще продължи работата на мобилните групи в малките населени места, след получените положителни отзиви от представителите на местната власт  за засиленото полицейско присъствие.

Очакват се нови автомобили, с които ще бъде осигурена повече мобилност на патрулиращите екипи и сигурност на полицаите да стигат и  до най-отдалечените и слабо населени места, заяви министър Валентин Радев на среща с ръководния състав на ОДМВР-Шумен. Той даде добра оценка за работата на дирекцията и посочи, че наред с противодействието на конвенционалната престъпност, усилията ще бъдат насочени към намаляване на предпоставките за пътни инциденти,  както и провеждането на кампании по превенция на телефонните измами.
24shumen.com

Какво още каза вътрешният министър, вижте във видеото.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонкурси на теми „Европа в Шумен“ и „България в Европа или европеец ли съм“ обявява Община Шумен в рамките на спечелен проект
Следваща статияУлтравиолетови постановки в 13-тото издание на Националните театрални празници „Тодор Колев“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here