дом Общество Министър Нанков пристига в Шумен за първа копка, ще инспектира и изпълнението...

Министър Нанков пристига в Шумен за първа копка, ще инспектира и изпълнението на проекти

2
ДЯЛ

На 16 август започва строителството на 16,3 км от АМ „Хемус“ между пътен възел „Буховци“ и пътен възел „Белокопитово“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет. На първата копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, областните управители на Шумен и Търговище – проф. Стефан Желев и Митко Стайков, народни представители.
Участъкът от АМ „Хемус“ от км 310+940 до км 327+260 ще бъде изграден от ДЗЗД „Хемус-16320“. Строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Консултанти Хемус 2 – 2016“.
В 10.45 часа министър Нанков ще посети Търговище, където ще провери ремонтните дейности на ОУ „Христо Ботев“. Обектът се изпълнява по финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ проект за обновяване на образователна инфраструктура. Министърът ще посети и спортната зала в града, за ремонта на която бяха осигурени средства от държавния бюджет.
В 11.45 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството ще бъде в Шумен, където ще посети ОУ „Илия Рашков Блъсков“. Припомняме, че 13 041 080, 00 лева са предвидени за реновиране на четири училища в Шумен по ОП „Региони в растеж“. Това са СУ „Трайко Симеонов“, СУ „П. Волов“, СУ „Васил Левски и НУ „Ил. Р. Блъсков“, като проектът за началното училище е на стойност 1 089 600.00 лева.
След това той ще разгледа санираните блокове на ул. „Цар Освободител“ №1-3 по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на стойност 2 715 895 лева за двата блока и ще направят проверка на изпълнението на дейностите по благоустрояване на района на кръстовището на ул. „Стационна“ и бул. „Симеон Велики“. Стойността на ремонтните работи там е 1 292 705.00 лева. В Шумен министър Нанков ще посети и Индустриалната зона.
На събитията е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов.
Снимка: Министерски съвет
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови лични документи влизат в сила от 2019 г., таксите за издаване няма да поскъпват
Следваща статияВ жегите: 15 случая на чревни инфекции в Шуменско

2 КОМЕНТАРИ

  1. Рачков е оня от „господарите“, този е Рашков.
    Сигурно ще спориш, че и Славейков се казва Пенчо, а не Петко или обратното.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here