дом Общество Министър Красен Кралев огледа състоянието на голямата зала в спортен комплекс „Плиска“

Министър Красен Кралев огледа състоянието на голямата зала в спортен комплекс „Плиска“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Министър Красен Кралев се запозна днес с актуалното състояние на голямата зала в спортен комплекс „Плиска“ в Шумен. „Залата ще бъде тотално реконструирана. Ще се подмени дограмата, подовата настилка, ще се положи топлоизолация, ще се изгради нова електроинсталация. Така близо 750 деца и младежи от Шумен, които тренират баскетбол, хандбал и волейбол, ще имат една добра база за развитие“, заяви спортният министър Красен Кралев. Той добави, че общата стойност на ремонтните дейности е 804 000 лева.

Снимка: 24shumen.com

Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител. „Надявам се следващата година ремонта да завърши успешно“, каза още министър Кралев.
Припомняме, че в началото на миналата година Община Шумен със собствени средства ремонтира покрива на голямата зала в спортния комплекс. Тогава бе монтирана нова вентилационна система, поставени бяха нови лампи, бе обновен част от водопровода. Всичко на стойност 300 000 лева от местната хазна. С други 210 000 лева собствени средстра Общината ремонтира залите по фехтовка и гимнастика. Преди това спортен комплекс „Плиска“ не бе ремонтиран от създаването си преди 42 години.
Спортният министър припомни, че са отпуснати и 25 000 000 лева за изграждане на физкултурни салони в 27 училища в страната. Сред тях е шуменското Трето основно училище „Димитър Благоев“. „Там до седмица се надяваме да има избрана фирма за изпълнение на проекта. Стойността на съоръжението е над 840 000 лева. Ще бъде направен салон с размери на игралното поле над 550 квадрата“, обясни още Кралев.
За обновяването на градския стадион спортният министър уточни, че финансовите възможности на министерството не са толкова големи, за да се строят нови стадиони. „Отпуснати са първоначално 3 000 000 лева. Проведена е обществена поръчка. Запознат съм с проекта за реконструкция. Харесвам много новата визия. Средствата за обновяването на градския стадион в Шумен обаче се отпускат от държавния бюджет“, каза още министър Кралев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриха в канавка изчезналия Ранко Илиев
Следваща статияВисоките части на Шумен са без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here