дом Общество Министър Емил Димитров: В язовир „Тича” има вода за питейно-битови нужди за...

Министър Емил Димитров: В язовир „Тича” има вода за питейно-битови нужди за 2 години

0
ДЯЛ

Вода за питейно-битови нужди в язовир „Тича” има за около две години. Това е заявил министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на среща с областния управител на Търговище Митко Стайков, съобщи БНР.
Предвид засушаването и използването на водоема за напояване и за нуждите на местната промишленост препоръката на екоминистъра е да се редуцират количествата питейна вода. Трябва да се търсят и алтернативни източници за задоволяване на нуждите на общините.
Областният управител на област Търговище е представил пред Димитров възможностите на системата” Долен Дунав” като алтернатива за водоснабдяване на областите Шумен, Търговище и Разград. Той е изразил готовност да съдейства при реализиране на процедура по сондаж в населените места, а водата да бъде използвана за нуждите им.
Ще се търсят и начини за намиране на подходящи водоизточници за напояване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 54 заразени с COVID-19 за последното денонощие
Следваща статияИззеха контрабанден тютюн от две къщи в село Мостич

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here