дом Наблюдател Милка и останалите говеда или корупция на квадратен метър

Милка и останалите говеда или корупция на квадратен метър

0
ДЯЛ

„Да ги е.а в пишман туристите, ше туря табела „Цена – 200 лева за нощувка“ и да ги видя аз тогаз … бедняци в лукса ми ще с.рат … Ще ми цапат `убавата къща с европари!… А като минат петте години – край на къщата за гости, ще си имам къща палат. Може да е на баир, ама от далавера!“. Тъй редеше един от собствениците на онези 746 къщи за гости, които миришат на дива балканска корупция. Не избива комплекс като зам.-министър, в никакъв случай не иска да прави пари от нощувки, просто беше научил, че в тази работа с къщите за гости има голям келепир.
Той няма бизнес нюх, но пък е чел „Бай Ганьо“ (или може би гледал филма, с повторенията) и знае как се прави далавера в България. С парите по Програмата за развитие на селските райони построи не само половината къща, а цялата – направи шашми с количествените сметки. А бе, пълна далавера!
Ако имаше малко акъл, нямаше да зарови 300 000 лева на тепето, където и самият той няма да живее!
Ама и корумпираните чиновници да ги такова човек, за да им отвори очите, че „на майка си в планината“ подобно харчене не е за бизнес и откриване на работни места, а си е заложено като кражба на европейски пари. Консултантите също са за таковане …, че консултирали как да се откраднат един пари за гостна за мечки и духове в гората.

Но да продължим темата с по-красиви думи.

Кравата Милка сближавала, докато краварката била в долния ъгъл.
Готини рекламки в държавата с ритуално убиваното земеделие. Дадено всеобщ курбан заради правила на чиновници, прилагани от чиновници, които инак са ларж на квадратен метър застроена жилищна площ.
Броени стотинки струва млякото. Онова, родопското, което е по-хубаво от Милкиното от лилавите крави. Краварките също са винаги в долния ъгъл. Ама не на рекламите, а в йерархията на отношенията. Чиновниците с квадратните метри застроена жилищна площ са като глутница гладни вълци, когато трябва да разкъсат краварката от долния ъгъл, щото метнала Европа с няколко квадрата ливада. Пък най-било бивше сечище. Пък вимето на кравата не било почистено, па Милката не била достатъчно волна и свободна, та хайде накрая – връщай субсидията. Гиди измамници по селата!
И така ни крави ще останат, ни краварки. Но пък с говеда пълно. По кабинетите. И болшинството с къщи за гости. За по хиляди евро. Само, че без гости. Само за фамилиите на чиновниците.
Тръгнаха проверки. Първата глава, на шеф – чиновник в държавен фонд „Земеделие”, вече бе взета. Телефонът й бил в обява за къща за гости в баирите.
Още колко подобни ще излязат наяве. А колко ще останат скрити.
Корупция на квадратен метър застроена жилищна площ. Докато крави в България останат само по телевизора, ама лилави.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМини футбол, волейбол, дартс и теглене на въже за 1 май в Шумен
Следваща статияС мощен рев на моторите: Над 250 рокери откриха мото сезона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here