дом Здраве Медицинският филиал отстъпва третия етаж от бившия Тубдиспансер на МБАЛ-Шумен

Медицинският филиал отстъпва третия етаж от бившия Тубдиспансер на МБАЛ-Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: wikipedia.org

Медицинският филиал ще отстъпи за временно безвъзмездно ползване третия етаж на бившия Тубдиспансер на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Шумен. Там ще бъде създаден сектор за лечение на пациенти с COVID-19.
Временният анекс към договора с Медицинския университет във Варна ще е в сила до 31 декември тази година. При необходимост, анексът към договора ще бъде удължен.
Докладната записка с предложението на местната администрация е внесена за разглеждане на предстоящата на 26 ноември сесия на Общинския съвет.
Идеята за COVID сектор в бившата Белодробна болница бе обсъдено и на 17 ноември на заседание на Областния медицински съвет. Той одобри предложението два от етажите на бившия Тубдиспансер да се преобразуват в сектор за лечение на пациенти с коронавирус. Припомняме, че един от тези етажи е собственост на МБАЛ-Шумен. Там съществува и кислородна инсталация, която обаче се нуждае от ремонт. Предстои да се сформира и екип, който да обслужва пациентите. COVID секторът ще разполага и със самостоятелен вход.
До тази стъпка се стигна след писмо на директора на Многопрофилната болница д-р Димитър Костов, което той депозира в Община Шумен до ректора на Медицинския университет (МУ) във Варна.
Припомняме, че с решение на Общинския съвет в Шумен от 26 юни 2019 година, сградата на Тубдиспансера бе предоставена за безвъзмездно ползване за срок от 10 години на Медицинския филиал, който е част от МУ-Варна. По-късно между страните бе сключено споразумение, според което ползвателят не може да преотстъпва имота на трети лица под никаква форма.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВсе още няма заподозрян извършител на двойното убийство в Шумен
Следваща статияПревозите по градските и крайградски линии в Каспичан ще бъдат преустановени за 2 часа утре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here