дом Общество Мегаделото за жп катастрофата в Хитрино ще се гледа по нови правила

Мегаделото за жп катастрофата в Хитрино ще се гледа по нови правила

0
ДЯЛ

Делото за железопътния инцидент в Хитрино на 10 декември м.г. ще се гледа по новия процесуален ред, регламентиран в НПК.
Първото съдебно заседание по наказателно дело 349/2017 г. е насрочено за 15 януари.
По-дългия срок от внасянето на обвинителния акт, срещу двамата машинисти, които са подсъдими за жестоката трагедия, е аргументиран от магистратите с огромния обем материали, с които страните обстойно трябва да се запознаят. В това число и пострадалите от взрива, обясни говорителят на Окръжния съд Стилиян Стилиянов.
40 тома са материалите по мегаделото, което е от изключителна фактическа и правна сложност. Разследването първоначално се води в Шумен, но по-късно бе иззето в Националната следствена служба.
Установено бе, че при влизането в гара Хитрино локомотивният машинисти Димитър Михнев е управлявал влаковата композиция със скорост 78 км/ч, като не е намалил до изискуемите в Закона за железопътния транспорт 40 км/ч. Според обвинението той не е изпълнил точно и безусловно сигнала от предупредителния семафор.
Вината на втория машинист е, че не е предприел действия по спиране на влака.
Със защитата на двамата са ангажирани водещи адвокати в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец демонстрира как се „чупи тъпомер“ на варненски паркинг
Следваща статияСедмицата започва с дъжд и студ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here