дом Криминале МВР отчете: Ръст на тежките катастрофи, 13 души са загинали в Шуменско...

МВР отчете: Ръст на тежките катастрофи, 13 души са загинали в Шуменско за 8 месеца

0
ДЯЛ

Повече тежки катастрофи, загинали и пострадали, отчетоха от Областната дирекция на МВР – Шумен от началото на годината до момента в сравнения със същия период на 2018.
Черната статистика бе оповестена на брифинг от началника на „Пътна полиция“ главен инспектор Веселин Георгиев.
13 са загиналите в катастрофи по пътищата в Шуменско от началото на януари до момента. Тежките произшествия са 89, а тежко пострадалите 96 души.
За същия период на миналата година жертвите на пътя са били 8, тежките пътни инциденти 60, а ранените 62 души.
„От 16.00 до 20.00 часа на 5 септември и от 14.00 до 20.00 на 8 септември влиза в сила ограничение за движение на превозни средства на 12 тона. В празничните и почивни ще има засилен контрол по пътищата в Шуменско. Ще се следи за спазване на скоростните ограничения за движение, употребата на алкохол и наркотици, както и за неплатени глоби“, информира още главен инспектор Веселин Георгиев.
Полицейски патрули ще следят за реда в нощните часове по селата.
С цел предотвратяване на джебчийски кражби ще има засилено полицейско присъствие около търговските обекти.
Гражданите, които ще прекарат предстоящите почивни и празнични дни извън домовете си да не оставят отворени прозорци и незаключени врати, предупреждават още от МВР.
От началото на юли в региона на Шуменско не са регистрирани телефонни измами, отчетоха още от местната полиция. Униформените припомниха на възрастните хора да се пазят от ало мошеници и посочиха, че най-често използваните схеми са даване на пари в помощ на полицията при залавяне на измамници и пари за близък пострадал при катастрофа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХора много, Човеците са малко!
Следваща статияЗаявления за гласуване по настоящ адрес се приемат до 12 октомври

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here