дом Криминале МВР в 30 дни: 1 245 сигнала, 31 задържани, 215 разкрити престъпления

МВР в 30 дни: 1 245 сигнала, 31 задържани, 215 разкрити престъпления

0
ДЯЛ

На 1 245 сигнала са реагирали екипите от Охрана на обществения ред“ в Областната дирекция през месец октомври. 1 014 от тях са постъпили в РУ-Шумен, 107 са били подадени към РУ-Велики Преслав, на 101 сигнала са реагирали в РУ-Нови пазар и на 23 в РУ-Каолиново.
За нарушения на обществения ред са приети 181 сигнала, като 169 от тях са били отработени в полицейското управление в Шумен. Общият брой на получените сигнали за нарушения на нощната тишина през октомври е 66, като 55 от тях са били в Шумен.
Отработени са 29 сигнала за домашно насилия, от които 27 на територията, обслужвана от РУ-Шумен.
38 са приетите съобщения за нарушения на наредбите на общината-всички за Шумен.
През октомври са съставени предупредителни протоколи на 171 граждани. В полицейските арести са били задържани 31, от тях 17 – след наличие на данни за извършено престъпление, 2 – заради това, че пречи на полицейски орган да извърши служебните си задължения, деветима – след като показали тежки психични отклонения. Съставени са 3 акта по Указа за борба с дребното хулиганство.
През месеца са проверени 4 883 граждани за установяване на самоличност, проверени са 1653 превозни средства. В 29 случая са оказали съдействие на жертви на домашно насилие, в 260 на общинска адмистрация и държавни учреждения, в 15 на съдебната власт.
Полицейските служители от „Териториална полиция“ при Областната дирекция са работили по 2 291 преписки. Най-много са преписките, по които са работили в РУ-Шумен- 1 181.
Разкрити са 214 престъпления, като лично разкрити са 55, а в 155 са имали участие.
Най-голям дял от общия брой работени преписки заемат явните молби и сигнали от граждани- 846. През месеца са проверени 69 обекта по Закона за частната охранителна дейност, 309 лица по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. През октомври са съставени общо 898 акта.178 са били за установени нарушения по Закона за движение по пътищата, 85 по Закона за българските лични документи, 15 по общински наредби, 3 по закона за оръжията, два по УБДХ. Полицейските служители са изготвили 376 полицейски разпореждания, участвали са в охраната на 18 мероприятия, 34 специализирани полицейски операции. Оказали са съдействие в 665 случая.
Приетите граждани през месеца са 314.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМъж, опитал да посече брат си с брадва, влиза зад решетки за 9 години
Следваща статияРъка за ръка! Християни и мюсюлмани строят заедно православен храм

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here