дом Здраве МБАЛ-Шумен купува кислородни концентратори

МБАЛ-Шумен купува кислородни концентратори

0
ДЯЛ

Кислородни концентратори ще бъдат закупени за Многопрофилната болница в Шумен. Апаратите се използват при лечението на болни от COVID-19. Това заяви за 24shumen.com директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.
Другата добра новина е, че от 26 октомври работа в областната болница започва командированият лекар от Кардиологичната клиника „Мадара“.
Положението е критично, но под контрол. Няма да върнем болни пациенти. Притесненията ни са за идващите почивни дни, когато напливът на пациенти ще е голям“, обясни д-р Костов.
Ситуацията в Многопрофилната болница в Шумен остава усложнена поради нарастващия брой на болните от COVID-19.
Към момента с доказана COVID инфекция в болницата се лекуват 68 пациенти. Реално броят им обаче е по-висок защото други около 20 са приети със симптоми и се чакат резултатите от пробите им.
Областната болница има допустим капацитет от 85 легла за болни от коронавирус. Бройката е съгласувана и одобрена от здравното министерство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравят търг за отдаване под наем на обекти на Гробищния парк в Шумен
Следваща статия998 заразени за денонощие, нови 38 с COVID-19 в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here