дом Общество Мая Манолова раздаде 400 пакета с храни в Шумен, получи в дар...

Мая Манолова раздаде 400 пакета с храни в Шумен, получи в дар икона

0
ДЯЛ

Мая Манолова раздаде пакети с храни на социално слаби и възрастни хора в Шумен в ранния следобед днес.

Хранителните пакети са събрани със съдействието на местния обществен посредник Иван Капралов и доброволците на националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, участвали в акция „Купи и сподели“ в магазините на верига BULMAG, в двата последователни уикенда.
Инициативата се организира под патронажа на омбудсмана и традиционно набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лв.
Малко след 13.00 часа омбудсманът пристигна пред църквата „Свети Три светители“ в областния град. Отец Красимир я дари с осветена в храма икона. Около 30 души получиха лично от нея пакети с храна, след което тя се отправи пред Томбул джамия.

За разлика от скромното присъствие пред „Свети Три светители“, пред мюсюлманския храм бе пълно с хора – млади, стари и майки с деца.

Хранителните пакети бяха раздадени за броени минути, след което някои от чакащите лично поздравиха Манолова и й благодариха за доброто дело. Общественият посредник на Шумен Иван Капралов приветства Манолова с думите: „Приемаме посещението на г-жа Манолова като благодарност към шуменци, които се включиха в кампанията“. От своя страна Мая Манолова също благодари за поканата. „Искам специално да благодаря на Иван Капралов, който направи възможно разширяването на кампанията и в Шумен. Кампанията събужда доброто у българина, което в навечерието на светлия християнски празник е най-важното“, посочи Манолова.
След срещата пред Томбул джамия, омбудсманът се отправи към Пенсионерски клуб №15, където също бяха раздадени хранителни пакети.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДългогодишният школски директор Ваньо Георгиев със „Златна значка на Шумен“
Следваща статияМая Манолова : България е единствената страна в ЕС без закон, защитаващ хората изпаднали в неплатежоспособност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here