дом Общество Математици от цялата страна ще мерят знания в Шумен

Математици от цялата страна ще мерят знания в Шумен

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Математически турнир „Академик Кирил Попов“ ще се проведе за пореден път в Шумен. Всяка година в него участие вземат между 500 и 600 участници от над 20 училища от страната. Състезанието ще се проведе от 4 до 6 май, а домакини ще са са ПМГ „Нанчо Попович“, ІІІ ОУ „Димитър Благоев“ и VІ ОУ „Еньо Марковски“. В турнира могат да вземат ученици от 2 до 8 клас, като той се провежда в два етапа – индивидуален и отборен.
В индивидуалния етап всеки ученик решава 10 задачи – 6 с избираем отговор, 3 с кратък свободен отговор и 1 с подробно описание на решението. Максимален брой точки 50 и времето за работа – 75 минути.
В отборния етап състезателите участват с отбори до 4 ученици, но не по-малко от 3. Решават 4 задачи с подробно описание на решенията. Максималният брой точки е 50 и времето за работа – 120 минути.
Класирането се извършва отделно за всеки етап. В индивидуалното класиране ще бъдат присъдени следните награди: първо място – златен медал и грамота, второ – сребърен медал и грамота и трето място – бронзов медал и грамота
В отборния етап ще бъдат присъдени купи и грамоти за всеки класиран отбор на първо, второ и трето място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа трети път Шумен е част от националната хорова инициатива „България пее”
Следваща статияНаграждават победителите в конкурса „Велики Преслав – историята на цял един народ“