дом Политика Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ за евроизборите

Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ за евроизборите

0
ДЯЛ

Мария Габриел ще води листата на ПП ГЕРБ за изборите за Европейски парламент. На избираемото шесто място е поставен Александър Йорданов от СДС. По-рано тази седмица двете партии се договориха да се явят в коалиция на изборите за депутати за Европейския парламент на 26 май.
От ГЕРБ представиха пълна листа от 17 кандидати.
Мария Габриел получи най-много номинации – 10 000 от структурите на ГЕРБ в страната.
Втори в листата е Андрей Ковачев, следван от Андрей Новаков. На четвърто място е поставена Ева Майдел, а на пето Асим Адемов. Шестият е Александър Йорданов.
Лиляна Павлова е поставена седма, а осмата позиция се заема от настоящия евродепутат Емил Радев.
Бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева е на деветото място.
Десети в листата е Марин Захариев – зам.-кмет на община Смолян. На 11 място е Иво Радославов – лекар, собственик на очна клиника. След него на 12 място е Младен Шишков – депутат, а на 13 –ата позиция е Николай Диков – общински съветник в Стара Загора.
На 14 място е Камен Костов – зам. областен управител на Сливен, след него на 15 позиция е Йоана Фидова от Казанлък.
На 16 място в листата е Жечо Станков – зам.-министър на енергетиката. На последната 17 позиция е поставен Илия Лазаров – секретар на СДС.
Амбицията на предизборния щаб на ГЕРБ е партията да има осем от обща 17 евродепутати от България.
На 7 април водещата политическа партия у нас ще обяви и предизборния си слоган.
Снимка: dnes.dir.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦИК обяви: Предизборната кампания започва на 26 април
Следваща статияВ неделя Кръстопоклонна изнесоха частица от кръста Христов в шуменска църква

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here