дом Общество Малчугани ще сурвакат на Василица кмета Христов и областния управител проф. Желев

Малчугани ще сурвакат на Василица кмета Христов и областния управител проф. Желев

0
ДЯЛ

Кметът на община Шумен Любомир Христов и проф. Стефан Желев- областен управител ще посрещнат на 14-ти януари група сурвакарчета по случай Василица – началото на ромската Нова година.
В тазгодишното честване в града учениците от СУ „Трайко Симеонов“ ще бъдат посрещнати от кмета в сградата на Общината от 10.00 часа, а проф. Желев ще бъде сурвакан от 11.00 часа. Инициативата е на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.
В столичното сурвакане се включват и 3 шуменски училища. Ученици от Обединено училище „Христо Ботев“ в село Каспичан и СУ „Цанко Церковски“ в село Никола Козлево ще представят танц и наричания в Световна банка, а след това – от 11.00 часа ще споделят своите разбирания за толерантност с представителите на Комисията за защита от дискриминация.
Поздравления към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и главния здравен инспектор Ангел Кунчев, ще поднесат ученици от ОУ „Еньо Марковски“.
За първи път тази година Център „Амалипе“ отказа да изпрати деца при министъра на отбраната, заради дискриминационното му изказване по отношение на цялата ромска общност.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочитаме паметта на Света мъченица Татяна
Следваща статияНСИ: Половината българи живеят с под 390 лева на месец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here