дом Общество Малчугани от детска занималня „Мечтатели“ гостуваха на полицията в Шумен

Малчугани от детска занималня „Мечтатели“ гостуваха на полицията в Шумен

0
ДЯЛ

Темата за детската безопасност по време на лятната ваканция на децата беше една от най-коментираните по време на посещението в сградата на РУ – Шумен. Комисар Йордан Дундаков им постави няколко казуса, свързани с каране на колело, тротинетка и игри на открито.
Освен, че отговориха безпогрешно на поставените въпроси, децата показаха завидни познания на правилата за движение. Част от тях споделиха, че са ставали свидетели на опасни ситуации на пътя. Коланите спасяват животи. Поставяйте задължително колани в автомобила, независимо на колко кратки разстояния пътувате, помоли комисар Дундаков.

Децата се запознаха отблизо с отличителните знаци и помощните средства на полицаите. Гл.инсп. Галин Божилов им разказа и какви са функциите на различните полицейски служители. Посетиха оперативната дежурна част, където полицейски служител им показа как се получават сигналите на спешен телефон 112. Посъветва ги в какви ситуации да търсят съдействие и кога да подават сигнали на спешния телефон.

В полицейския патрулен автомобил децата разгледаха камерите за наблюдение и задаваха въпроси на полицай Йордан Жеков трудно ли се задържат престъпници, проверяват ли непослушни деца, какво е голямо престъпление и има ли много крадци.
„Деца, вие живеете сред добри хора и не трябва да очаквате да ви случват лоши неща“, отговори комисар Дундаков и допълни, че полицаите се грижат да се спазва редът – по пътищата, по улици, на обществени места.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП напомня: Завършили средно образование плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Следваща статияТарикат се закачи незаконно към енергото, отива на съд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here