дом Общество Малоброен протест пред Областната управа тази вечер

Малоброен протест пред Областната управа тази вечер

0
ДЯЛ

Втори протест в рамките на деня бе заплануван от недоволни шуменци. Дошлите обаче тази вечер пред Областната управа след 18.00 часа не бяха повече от 20 души. Макар и в камерен състав, групата отново настоя за промяна в управлението на страната, достоен живот, увеличение на минималната заплата, повече социални придобивки за децата и др. Дошлите изразиха своята подкрепа към всички протестиращи в страната.
Стана ясно още, че заплануваният протест за събота със сборен пункт „Арена Шумен“ ще се състои. Недоволните шуменци заявиха, че няма да се откажат и ще продължат действията си.
Както вече писахме, днес преди обяд шуменци се събраха пред сградата на Общината. За кратко блокираха и централния булевард в града. Протестиращите се оплакаха от корупцията, лошото качество на пътищата и минималната заплата в страната, след което се отправиха към сградата на Областната управа. Част от хората влязоха вътре и изразиха пред областния управител проф. Стефан Желев исканията си за по-добър стандарт на живот, промяна на политическата система и намаляване на цените на горивата.
Шуменец поиска 750 евро минимална заплата, тъй като за толкова пари е отишъл да работи с жена си в съседна Гърция.
Група от протестиращи се срещнаха и с кмета Любомир Христов. На срещата му бяха поставени редица проблеми – Синята зона, пречиствателната станция в града, почистването на улиците, делегираните бюджети на детските заведения и др. Кметът отговори на всички въпроси, изказа своята подкрепа към исканията им и ги призова да са добри граждани на Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦените на горивата отново отбелязаха лек спад днес
Следваща статияНевролози на форум в Шумен: Едва 5% от редките болести са лечими

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here