дом Култура Малки и големи рецитираха в конкурса за унгарска и българска литература

Малки и големи рецитираха в конкурса за унгарска и българска литература

0
ДЯЛ

93-ма души подадоха заявки за участие в Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература, който тази година се проведе изцяло в онлайн формат. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В конкурса се включиха деца до 11 години, ученици, непрофесионалисти, студенти по сценични изкуства и професионални артисти, които бяха разпределени в различни възрастови групи.
По регламент те рецитираха произведения от унгарската и българската поезия, проза и драматургия, заснети на видеоклип. Изпълненията са с общо времетраене 10 минути. За участниците в новата категория „Дигитална поезия с Новател“ нямаше възрастови ограничения.
В първата възрастова група със свои рецитаторски изпълнения се включиха 15 деца до 11 години. Най-голям брой заявки за участие – 35, са получени във втората възрастова група за ученици над 11 години. При непрофесионалистите тази година участваха 12 души, а при професионалните артисти се включиха 10 участници. В новата категория „Дигитална поезия с Новател“ са изпратени 21 видеа. В тазгодишното издание на конкурса няма подадени заявления за участие в групата за студенти по сценични изкуства. Всички видеоклипове с изпълненията на участниците са качени в канала на конкурса в YouTube – Рецитаторски конкурс – Шумен.
Предстои журито в състав проф. Здравко Митков (председател) и членове доц. Юрий Дачев и Йоана Буковска-Давидова да разгледа изпълненията на участниците и да отличи най-добрите сред тях. Победителите ще бъдат обявени на 11 май – Денят на Шумен. За всички класирани на първо, второ и трето място в отделните групи са предвидени парични и специални награди.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзпити само за седмокласници и абитуриенти, „Бай Ганьо“ и „Заточеници“ отпадат
Следваща статия65-годишен седна пийнал зад волана, друг подкара кола с отнета книжка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here