дом Общество Малките „щурчета“ натрупаха нови знания по пътна безопасност

Малките „щурчета“ натрупаха нови знания по пътна безопасност

0
ДЯЛ

Празник, посветен на детската безопасност се проведе в детска градина „Щурче“ в Шумен. В присъствието на родителите си и инсп. Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция, децата демонстрираха своите знания по спазване на правилата на движение по пътя. Възпитаниците от трета и четвърта група показаха, че разпознават пътните знаци, знаят как да пресичат правилно и как да се придвижват без инциденти. Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група разигра различни ситуации, свързани с безопасността на пътя. Идеята на учителите беше преди началото на лятната ваканция децата да имат знания и да натрупат опит при пресичане на уличното платно, да разпознават на цветовете на светофара.

„Децата се учат като подражават, обучават, тренират целенасочено и играят. Нека да показваме най-добрия личен пример за безопасно и културно поведение на пътя“, отправи призив към родителите директорът на ДГ “Щурче“ Галина Ангелова. В урока по безопасност беше включена и състезателна игра за съобразителност и бързина. Децата доказаха, че са усвоили всички правила на движение и бяха поздравени от инсп. Веселин Георгиев за наученото. Инсп. Георгиев им пожела да ги прилагат като участници в движението. Напомни им да не забравят как и къде е позволено да пресичат, къде да карат безопасно велосипеди и тротинетки особено през лятото, когато прекарват повече време в игри навън.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДПС спечели кметските избори в село Маломир, ГЕРБ – в Миланово
Следваща статияОгнеборци обработваха гнезда на стършели, заловиха змия в двор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here