дом Общество Майка, получавала незаконно детски надбавки, се размина с условна присъда

Майка, получавала незаконно детски надбавки, се размина с условна присъда

0
ДЯЛ

Жена от Нови пазар получи условна присъда, тъй като в в продължение на пет години получила неправомерно детски надбавки в общ размер на 1 358 лева. По-леката присъда на Районния съд – 10 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, бе постигната след споразумение с прокуратурата в Нови пазар.
Подсъдимата ще плати и деловодните разноски – бизо 800 лв.
По време на съдебното заседание стана ясно, че майката подала три декларации пред Социалните служби, в които вписала, че не получава никакви доходи за периода юни 2013 – април 2018 г. Това обстоятелство й гарантира правото да получава детски по 35 лева месечно.
Социалните служби обаче били уведомени за измамата, а жената – дадена на съд.
За да не получи по-сериозна присъда и да влезе в затвора, подсъдимата върнала неправомерно взетата помощ от държавата. След консултация с юрист тя сключила споразумение с прокуратурата. И така отървала затворническата килия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕвростат: Всеки пети българин изпитва тежки материални лишения
Следваща статияАндрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков, ВМРО: Ще работим само и единствено за България!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here