дом Общество Лятна програма „От баба зная“ в къща- музей „Панайот Волов“

Лятна програма „От баба зная“ в къща- музей „Панайот Волов“

0
ДЯЛ

Музейно-педагогическа програма „От баба зная“ се реализира този месец в къща-музей „Панайот Волов“. Програмата включва тематични занимания за малки и големи, изработване на амулети „за здраве и късмет“, както са правили старите българи, запознаване с българските символи. Участва и педагогът Цветелин Камбуров, който е ангажиран с практическите занимания.
Програмата е разработена от амбициозния уредник на музея Милена Андреева с партньорството на НЧ „Пробуда – 1958“. „Обичам работата с децата, доставя ми огромно удоволствие“- каза за 24shumen.com Андреева.
Децата разгледаха с любопитство и интерес домът – музей на шуменския апостол от Априлското въстание „Панайот Волов“. Останаха впечатлени от увлекателния разказ за живота и делото на Волов, представен уредника. Задаваха въпроси. Полюляха се на люлката, окачена на вековен орех. И така на практика инициативата стартира с много ентусиазъм, желание и позитивни емоции.
Следващите летни занимания са насрочени за 14, 15, 16,17 и 18 август от 10 до 12 часа.
Поканата важи за всички, които желаят да усетят магията на българското, казват организаторите.
Заложени в програмата са теми като: „Тайни от народната медицина“, „Битът на старите шуменци – домашните работи“, „Търсачи на старината“, „Легенди и предания от шуменския край“, „За писмената“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтпуснаха 111 милиона лева за ремонти в 9 шуменски общини
Следваща статияПромени в Закона за авторското право дават възможност на незрящи да четат