дом Общество Любомир Христов призова шуменци да останат у дома на Великден

Любомир Христов призова шуменци да останат у дома на Великден

0
ДЯЛ

С призив да си останат у дома на Великден се обърна към шуменци кметът на града Любомир Христов. „Не бива да допускаме струпване на много хора на едно място и в непосредствена близост, което да застраши живота и здравето на гражданите, заяви кметът Христов и помоли шуменци да си останат вкъщи и да преживеят радостта от светлите празници у дома.
Христов е провел среща със служители на Българската православна църква в града, на която са били обсъдени общи мерки за Цветница и Великден. Това обяви кметът на Шумен по време на работно заседание на Общинския кризисен щаб. На срещата присъстваха директорът на ОД на МВР старши комисар Ялчън Расим, директорът на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова, директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов и зам.-кметът по здравеопазване и социална политика в общината д-р Светлана Маркова и областният управител Стефан Желев.
Щабът реши след консултация с представители на църквата да бъде издадена специална заповед на кмета на Шумен, в която да бъдат ясно разписани редът и организацията на движението около и вътре в храмовете.
Пада забраната за работа на уличните кафе машини и вендинг автомати. Те отново ще могат да се ползват, но при спазване на всички необходими хигиенни и противоепидемични мерки.
В края на заседанието кметът на Шумен отново призова гражданите да бъдат отговорни и единни при спазването на наложените мерки, за да опазим заедно живота и здравето на хората.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови шест акта за разходки в парка, 718 в областта са под домашна карантина
Следваща статия618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here