дом Общество Любомир Христов: Общината ще продължи да подпомага работата на младежкия съвет

Любомир Христов: Общината ще продължи да подпомага работата на младежкия съвет

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов се срещна с представители на Общинския младежки съвет. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
„За близо три години вече сте разпознаваеми и харесвани, отчетливо е присъствието ви в града, увличащи са инициативите ви. Сигурно заради това намерихте и много последователи. Това е общото мнение на общинското ръководство за работата на младежкия съвет“, каза Христов по време на срещата, която се проведе по-рано днес в зала 203 на Общината.
Председателят Петър Бодуров и Моника Стефанова представиха дейността на съвета от неговото създаване през 2017-та година досега. Организирани са над 40 събития в областта на спорта, културата и образованието. Близо 20 души доброволци са привлечени и подпомагат дейността на младежите. Въпреки че учи в Англия, Моника често се връща в родния си град и активно се включва в инициативите.
В Младежката академия получихме ценни знания и опит. Организирахме Робо академията. Тя се оказа изключително интересен проект, който смятаме да развием, сподели Денис Исметов от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт. Димитър Николов от ППМГ „Нанчо Попович“ смята, че опирайки се на опита от изминалите години, могат да се организират по-добре и повече събития, които да привличат младите хора да спортуват и да живеят по-активно. Ще продължи инициативата „Пейки срещу вандализма“. Младите хора биха могли да използват енергията си за далеч по-смислени неща вместо да рушат, убеден е Петър Бодуров. Имаме намерение да направим още по-успешен проекта „Шумен и буден“, разказаха Румяна Радева от СУ „Йоан Екзарх Български“ и Анатоли Димов от ППМГ „Нанчо Попович“. Започнахме поредицата „Изкуството говори“ – срещи с доказани творци, припомни Юриета Иванова от СУ „Йоан Екзарх Български“. Моника Стефанова предложи Младежкият съвет да помогне при изработването на младежката стратегия, като подготви анкети сред ученици и студенти, които по-късно да се включат в реализацията на идеите, заложени в нея.
30 000 лева е заделила общината за реализацията на младежки проекти през 2020-та. Тази година средствата са с 5 000 лева повече в сравнение с миналата, обясни кметът. „Радвам се, че младежката сфера се превърна в едно от най-обичаните младежки пространства в града. Аз съм присъствал на събития там, подкрепям и ще подкрепям инициативите ви,“ допълни Любомир Христов. Той пое ангажимент да провери какъв е проблемът с осветлението в района и то да бъде ремонтирано, ако се налага. „Освен това ще съдействам директорите на училища ще се запознаят с работата на Общинския младежки съвет, за да е по-лесен контактът ви с учениците като участници в младежките инициативи. Разчитам на вашата помощ и в борбата срещу вандализма и наркотиците след младите хора“, каза още Христов. Той благодари за активността на младите хора и още веднъж изрази готовността на общинското ръководство да подпомага техните инициативи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС народни носии и хора̀ посрещнаха Бабинден в Медицинския филиал (видео, снимки)
Следваща статияДеца от творческите клубове в ДГ „Пролетна дъга“ представиха своите умения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here